Overzicht

Terug naar volledige pagina
« Terug

2016.07 'Meals on wheels' op kinderafdeling

In de zomer van 2016 werd op de kinderafdeling gestart met 'Meals on Wheels', een maaltijdformule waarbij men met een buffetwagen langs de kamers gaat. Het doel van dit nieuwe concept is om maaltijden kindvriendelijk en op maat van het kind aan te bieden.

Zo kan het kind bij het ontbijt en het avondmaal op het moment zelf aan de buffetwagen kiezen wat hij/zij wenst te eten. Er is keuze uit verschillende verse broodsoorten, zoet en hartig beleg, verschillende desserten, koude en warme dranken, enz. Door de kinderen op het moment zelf te laten kiezen, kunnen ze, afhankelijk van het hongergevoel op dat moment, ook beter de hoeveelheid bepalen.

Het middagmaal wordt wel nog vooraf met het kind en de ouders besproken. Het menu van de dag wordt voorgesteld, maar indien men dit niet lust, zijn er alternatieven voorzien.

De presentatie en beleving van de maaltijd is een groter succes dan de op voorhand geportioneerde maaltijden. Ook de ouders kunnen een maaltijd kiezen aan de buffetwagen, waardoor ze niet meer naar de cafetaria moeten.

Iedereen is enthousiast over Meals on Wheels. Het aanbod kan beter afgestemd worden op de wensen van het kind, er is steeds voldoende en er moet minder eten weggegooid worden.