Overzicht

Terug naar volledige pagina
« Terug

Samenwerkingsverbanden

Samenwerkingsverbanden

 

 • ABRAM VZW
  VZW ABRAM is een netwerk met als doelstelling het samenbrengen en ondersteunen van zorginstellingen op verschillende domeinen: zorginhoudelijke samenwerking, ondersteuning inzake personeelsbeleid, adviesrol inzake juridische problematieken, algemene dienstverlening, vertegenwoordiging naar beleid en overheid, ondersteuning in ontwikkeling en uitbouw van bestuursorganen. www.vzwabram.be

  In de schoot van VZW Abram werd ook het Fonds Vrienden van Abram opgericht. In de periode 2018-2019 hoopt het Fonds, mede dankzij uw steun vier projecten te kunnen realiseren. Klik hier voor meer informatie.
   
 • Radiotherapie
  AZ Nikolaas maakt deel uit van het Iridium netwerk, een breed samenwerkingsverband tussen acht ziekenhuisgroepen: AZ Klina, AZ Monica, AZ Nikolaas, AZ Rivierenland, AZ Voorkempen, GZA Ziekenhuizen, UZA en ZNA. Dankzij de hechte samenwerking op vlak van radiotherapie kan de medische expertise gebundeld worden zodat elke patiënt kan rekenen op een kwalitatief hoogstaande behandeling.
   
 • Cardiologie
  AZ Nikolaas werkt nauw samen met de hartcentra van het UZ Gent en het AZ Sint-Lucas Gent. Dit houdt in dat er gewerkt wordt volgens dezelfde hoge standaard van kwaliteitsrichtlijnen, procedures en behandelingsprotocols voor acute hartaandoeningen. Bovendien maken de drie ziekenhuizen gebruik van elkaars expertise en zullen zij voortdurend met elkaar in contact staan om kennis uit te wisselen en advies in te winnen.
   
 • Psychiatrie
  In februari 2014 startte het Algemeen Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Lucia, in nauwe samenwerking met het AZ Nikolaas, een Kliniek voor Dagbehandeling op in de Stationsstraat in Beveren.