Asset Publisher

Return to Full Page
« Back

2017.02 Opening Brugzorg MIRA

Op 7 februari 2017 opende Brugzorghuis Mira in Hamme zijn deuren. Het Brugzorghuis is een project van AZ Nikolaas in samenwerking met het Wit-Gele Kruis waarbij 7 zorgkundigen van AZ Nikolaas 24u/24u paraat staan om onze gasten te begeleiden en te verzorgen waar nodig. De verpleegkundige zorg wordt opgenomen door Wit-Gele Kruis.

Het initiatief richt zich naar mensen die ontslagklaar zijn voor het ziekenhuis, maar die toch nog niet in staat zijn om thuis voor zichzelf te zorgen; denk aan de orthopedische patiënten, gebrek aan mantelzorg,… Ook kan er vanuit de thuiszorg een beroep worden gedaan op de Brugzorg bv. het tijdelijk wegvallen van de mantelzorger door een operatie, zo kunnen de sociale opnames in het ziekenhuis worden beperkt. De gasten kunnen hier gemiddeld twee maanden verblijven."

Naast de samenwerking met het Wit-Gele Kruis zijn er ook samenwerkingsverbanden met o.a. kinesisten en apothekers.

In Mira heerst een huiselijke sfeer. Twee keer per week is er animatie: knutselen, een quiz, een wandeling in het park, vertellen over voeger, … de activiteiten worden aangepast aan de interesse van de groep. 

Klik hier voor meer informatie.