Web Content Display

Vertoont u symptomen die mogelijk op COVID-19 wijzen? Kom dan niet naar het ziekenhuis!

 

Neem eerst telefonisch contact op met de arts of de dienst waarmee u een afspraak heeft.

 

Mogelijke symptomen van COVID-19 zijn: koorts (> 37,5° C), hoesten, acute vermoeidheid, spier- of hoofdpijn, verminderde eetlust, verlies reuk- en/of smaakzin, acute ademnood.

In dat geval neemt u best contact op met uw huisarts of de huisartsenwachtpost.

 

Web Content Display

       

Web Content Display

Tijdelijke COVID-19 Huisartsenwachtpost

De tijdelijke COVID-19 Huisartsenwachtpost wordt ingericht door de Huisartsenkoepel Waasland, de Huisartsenwachtpost Waasland en het AZ Nikolaas.

 

De tijdelijke COVID-19 Huisartsenwachtpost is bereikbaar via de Hospitaalstraat. Raadpleeg hier de plattegrond.
De tijdelijke Huisartsenwachtpost COVID-19 is aangeduid met rode borden.

 

Patiënten met symptomen die op een mogelijke besmetting COVID-19 kunnen wijzen, dienen zich eerst telefonisch te melden:

  • op weekdagen: bij de eigen huisarts;
  • in het weekend: bij de Huisartsenwachtpost Waasland (03 361 03 61);
  • het wordt ten stelligste afgeraden om hiervoor rechtstreeks naar de spoedgevallendienst te gaan.

De huisarts zal deze patiënten evalueren en kan, indien nodig, doorverwijzen naar een collega-huisarts in de tijdelijke COVID-19 wachtpost van het AZ Nikolaas, campus Sint-Niklaas.

 

De huisartsenwachtpost in Sint-Niklaas (Prinses Josephine Charlottelaan) blijft bereikbaar voor alle andere niet-COVID-19 klachten. De wachtposten in Beveren en Sint-Gillis-Waas sluiten tijdelijk.

 

OPGELET!
Spontaan aanmelden aan de tijdelijke COVID-19 Huisartsenwachtpost is niet mogelijk. U dient, zoals steeds, eerst telefonisch een afspraak te maken via de huisarts of de huisartsenwachtpost Waasland (03 361 03 61).
Gelieve steeds uw elektronische identiteitskaart (e-ID) mee te brengen.

Afnamecentrum Sinbad

Alle personen zonder klachten die b.v. een operatie moeten ondergaan, een hoogrisicocontact hebben gehad of die vertrekken of terugkeren van reis, krijgen via de contactopspoorders, hun arts of de corona-alert-app een activatiecode per sms. Je kan ook zelf een code aanmaken op mijngezondheid.be.

 

Ben je in het bezit van deze 16-cijferige activatiecode, dan kan je zelf een afspraak maken voor een coronatest. Dit kan door te surfen naar de website www.mijngezondheid.be of via de huisarts. Het afnamecentrum in St-Niklaas is terug te vinden op de lijst om zelf een afspraak te maken.

 

Het afnamecentrum is gelegen aan Sinbad, Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas. Het centrum is elke dag geopend, je kan er enkel terecht na afspraak.

Dit afnamecentrum vervangt de Covid-19 wachtpost niet.

Het afnamecentrum is georganiseerd als drive-through. Via de Koninging Astridlaan kan men op de parking van Sinbad (naast hotel Serwir) rijden. Wie met de wagen komt, blijft in de auto tijdens de test. Ook fietsers en voetgangers zijn welkom, zij kunnen een aparte lijn volgen.

Web Content Display

Web Content Display

Web Content Display

Web Content Display

Tot nader bericht hebben al onze cafetaria's aangepaste openingsuren voor bezoekers en patiënten: meer informatie.

 

Web Content Display

Meer informatie: www.info-coronavirus.be
of 0800 14 689 (callcenter Federale overheidsdienst)