Web Content Display

U bent patiënt

 

CONSULTATIES
Consultaties gaan in principe gewoon door. Het ziekenhuis zal u zelf verwittigen mocht er toch een annulering of uitstel zijn. Wanneer u geen verwittiging ontvangt, wordt u dus gewoon op de consultatie verwacht op het afgesproken tijdstip.
Om de veiligheid binnen de muren van het ziekenhuis zo goed als mogelijk te garanderen: kom alleen (tenzij dit echt onmogelijk is) en zonder kinderen, voor de veiligheid van de andere patiënten. Zet bij aankomst in het ziekenhuis uw eigen chirurgische mondmasker (geen stoffen masker) op de correcte manier op.

BEZOEK
Bekijk de aanpassingen aan de bezoekregeling hier.

 

U komt voor een consultatie, een onderzoek, een dagopname of een hospitalisatie naar het ziekenhuis.

 

Onze diensten werken onder strikte voorwaarden en met maximale aandacht voor hygiënische maatregelen, social distancing en persoonlijke bescherming, zowel voor patiënten als medewerkers. Zo zal er o.a. tussen de afspraken steeds voldoende tijd voorzien worden voor de reiniging en ontsmetting van materialen en zult u als patiënt onderstaande richtlijnen moeten opvolgen.

 

  • Wordt u gehospitaliseerd, dan dient u 48 tot 72 uur voor opname een Covid-test te laten doen.
  • Kom steeds alleen naar het ziekenhuis. Breng ook je kinderen niet mee als je op consultatie komt, voor de veiligheid van onze andere patiënten.
  • Breng een proper chirurgisch mondmasker mee (geen stoffen mondmasker) en zet het op van zodra u het ziekenhuis betreddt.

 

Wat als ik positief testte op Covid-19?

 

Indien u positief testte op Covid-19 dient u contact op te nemen met uw arts om na te gaan of de consultatie kan doorgaan, of een nieuwe afspraak dient te worden ingepland, en dit tot 4 weken na het optreden van de eerste symptomen.

 

Wat met een geplande afspraak/onderzoek/opname indien u terugkeert uit een rood of oranje gebied of na een hoogrisicocontact?


Patiënten die in de voorbije 14 dagen een hoogrisicocontact hadden of die terugkeren uit een rode zone binnen of buiten de EU (voor de landen: klik hier), of uit een zone met een heel hoog risico op coronavirusvarianten (zie hier) stellen hun consultatie best uit tot na deze 14 dagen. Indien het een dringende consultatie of onderzoek betreft, wordt gevraagd de behandelende arts te contacteren.

Indien u terugkeert uit vakantie uit een oranje gebied en u heeft een geplande afspraak of opname die voorzien is tijdens de eerste 14 dagen na uw thuiskomst, dan kan deze doorgaan indien u geen COVID-gerelateerde symptomen heeft en mits naleven van de hygiënische maatregelen en social distancing.

De meest recente lijst met de kleurcodes van de verschillende landen kunt u hier vinden.

 

Wat moet ik doen/mag ik niet doen tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis?

 

  • Als patiënt dient u uw mondmasker te dragen op de kamer van zodra iemand anders de kamer betreedt, en van zodra u de kamer verlaat. Als u bezoek ontvangt, dienen uw bezoekers ten allen tijde in het ziekenhuis, dus ook op de kamer, een chirurgisch mondmasker te dragen.
  • Ontsmet regelmatig uw handen met handalcohol.
  • Was uw handen telkens wanneer u gehoest of geniest heeft, wanneer u het toilet heeft bezocht en voor elke maaltijd. 
  • Klap het toiletdeksel dicht alvorens door te spoelen.
  • Verlucht regelmatig de kamer, tenzij u in omgekeerde isolatie moet blijven of als u op INZO verblijft. Doe dit door minstens viermaal per dag gedurende 10 minuten de ramen op klikstand te zetten. Zet daarbij ook de deur naar de badkamer open. 
  • Hou de kamerdeuren steeds maximaal gesloten, ook tijdens het verluchten.
  • Verblijft u op een tweepersoonskamer, hou dan minimaal 1,5m afstand van uw kamergenoot. Zet uw mondmasker op van zodra u dichterbij komt. Hou het tussengordijn gesloten indien u niet beiden meer dan 14 dagen voor opname tweemaal bent gevaccineerd tegen Covid-19. Eet niet samen aan de gemeenschappelijke tafel. Deel geen persoonlijke spullen.

Web Content Display

Web Content Display

Web Content Display

Web Content Display

Web Content Display

Web Content Display

Web Content Display

Web Content Display