Web Content Display

Raadpleging

 

Een afspraak maken

U kunt een afspraak maken door:

  • het centrale telefoonnummer te bellen: 03 760 60 60
  • rechtstreeks naar de raadpleging van de betreffende arts te bellen, via het telefoonnummer vermeldt in de consultatiegids

In de online consultatiegids vindt u alle artsen en specialismen verbonden aan het AZ Nikolaas. Daar vindt u ook het telefoonnummer waarop u een afspraak kunt maken.

 

Bij het vastleggen van een afspraak zal uw gsm-nummer gevraagd worden. Naargelang de dienst kunt u, indien u dit wenst, 24 tot 48 uur voor uw afspraak een sms-herinnering ontvangen. Dit sms-bericht is afkomstig van een algemeen nummer en wordt enkel naar uw gsm-nummer verstuurd.

 

Indien u geen sms-herinnering wenst te ontvangen, kunt u dat meedelen bij het maken van uw afspraak.

 

De centrale afsprakendienst is telefonisch te bereiken via 03 760 60 60

  • maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur
  • gesloten tijdens het weekend en op feestdagen

Tijdens drukke periodes kunt u via uw telefoon de keuze maken om teruggebeld te worden.

 

 

Een afspraak annuleren of verplaatsen

Kunt u de geplande afspraak niet naleven? Laat dit dan zo snel mogelijk weten aan de betrokken dienst of via het centrale telefoonnummer: 03 760 60 60 of via afspraken@aznikolaas.be. Indien u de afspraak niet tijdig annuleert of niet aanwezig bent, kan de arts u een annuleringskost van 25 euro aanrekenen (vanaf 1 maart 2020).

 

 

Aanmelden en inschrijven voor een afspraak

Breng steeds uw elektronische identiteitskaart (eID) mee wanneer u naar het ziekenhuis komt.

Op campus Sint-Niklaas (site Moerlandstraat en site L. De Meesterstraat), Beveren, Temse en Sint-Gillis-Waas kunt u zich aanmelden aan een van de inschrijvingskiosken. Meer informatie over hoe dit werkt, vind je hier.

 

Wij proberen de wachttijd voor de patiënten zo kort mogelijk te houden.

Mogen wij u ook vragen om tijdig naar de raadpleging te komen, zodat u voor het uur van afspraak nog de tijd hebt om te parkeren en om u in te schrijven. Als u ingschreven bent, wordt u doorverwezen naar de raadpleging.

 

Heeft u een nachtafspraak voor een NMR-onderzoek in campus Sint-Niklaas, dan volgt u de instructies zoals vermeld op de bevestigingsbrief van uw afspraak.