Agrégateur de contenus

Revenir à la page complète
« Retour

2016.03 AZ Nikolaas opent nieuwe campus Beveren

In de week van 21 maart 2016 verhuist de campus in Beveren naar een innovatieve en duurzame nieuwbouw. Een mijlpaal in de geschiedenis van het Beverse ziekenhuis.

Campus Beveren staat voor een zeer uitgebreid aanbod poliklinische zorg, met consultatiemogelijkheid bij meer dan 20 medische disciplines. Er starten ook een aantal nieuwe disciplines op zoals medische oncologie, hematologie, dermatologie en kinder- en jeugdpsychiatrie.

De gezondheidszorg evolueert voor veel ingrepen steeds meer naar kortere verblijfsduren waardoor veel operaties momenteel in een dagziekenhuis uitgevoerd kunnen worden. Vanuit deze invalshoek werden ook de mogelijkheden om binnen het dagziekenhuis van campus Beveren een ingreep te ondergaan uitgebreid. Drie operatiezalen, zestien bedden en zes zetels in het dagziekenhuis staan dagelijks ter beschikking van onze chirurgen (abdominale heelkunde, orthopedie, mond-, kaak- & aangezichtsheelkunde, gastro-enterologie, oftalmologie, plastische heelkunde, neurochirurgie, thorax- en vaatheelkunde en urologie).

Het nierdialysecentrum, tot op heden in een apart gebouw gesitueerd, wordt eveneens ondergebracht in het nieuwe ziekenhuis. Het dialysecentrum werd uitgerust met de nieuwste dialysetoestellen en werd uitgebreid met zes extra posities, wat het totaal op zestien brengt.

Het revalidatiecentrum komt op de eerste verdieping, samen met beide verblijfsafdelingen SP Locomotorische revalidatie. Zowel verblijvende patiënten, als ambulante patiënten kunnen rekenen op de begeleiding door een uitgebreid team artsen en therapeuten (kinesisten, ergotherapeuten, logopedisten en psychologen)

Naast de beide verblijfsafdelingen en de polikliniek Geriatrie is er ook de ruimte voorzien om in de toekomst een dagziekenhuis geriatrie op te starten in campus Beveren.