Affichage de contenus web

 

Eind 2019 ontstond er in de regio Wuhan in China een uitbraak van COVID-19 (= Coronavirus disease 2019). Ondertussen is het virus zich ook aan het verspreiden in onze regio. Zowel de Belgische gezondheidsautoriteiten als de ziekenhuizen en huisartsen zijn uiterst waakzaam en zetten alle middelen in om de volksgezondheid te beschermen. Binnen het AZ Nikolaas volgt een multidisciplinaire coördinatiecel de aanpak in het ziekenhuis van zeer nabij op.

Affichage de contenus web

Meer informatie: www.info-coronavirus.be of 0800 14 689 (callcenter Federale overheidsdienst)

Affichage de contenus web

Om de verspreiding van COVID-19 (Coronavirus disease 2019) in te perken voerde de overheid de preventieve maatregelen op.

 

Alle niet-dringende consultaties, onderzoeken en opnames worden geannuleerd.

 

Wij vragen dan ook om niet op eigen initiatief naar het ziekenhuis te komen. Het secretariaat van uw behandelende arts neemt, afhankelijk van de urgentie, zo snel mogelijk contact met u op om een nieuwe afspraak vast te leggen. Heeft u een dringende vraag, dan kunt u steeds terecht bij het secretariaat van uw arts.

Wij danken u voor uw begrip.

Affichage de contenus web

Tijdelijke COVID-19 Huisartsenwachtpost

 

Om de verdere verspreiding van het coronavirus binnen onze regio zoveel mogelijk in te perken, richten de Huisartsenkoepel Waasland, de Huisartsenwachtpost Waasland en het AZ Nikolaas vanaf 14 maart 2020 een tijdelijke COVID-19 huisartsenwachtpost op.

 

Opgelet!
Vanaf donderdag 26 maart 2020 is de tijdelijke COVID-19 Huisartsenwachtpost bereikbaar via de Moerlandstraat. U neemt de aparte oprit aan de Moerlandstraat en parkeert op de daarvoor voorziene parking, aangeduid als 'Parking huisartsenwachtpost'. Ter plaatse volgt u de bewegwijzering naar de ingang. Raadpleeg hier de plattegrond.

 

Patiënten met symptomen die op een mogelijke besmetting COVID-19 kunnen wijzen, dienen zich eerst telefonisch te melden:

  • op weekdagen: bij de eigen huisarts;
  • in het weekend: bij de Huisartsenwachtpost Waasland (03 361 03 61);
  • het wordt ten stelligste afgeraden om hiervoor rechtstreeks naar de spoedgevallendienst te gaan.

De huisarts zal deze patiënten evalueren en kan, indien nodig, doorverwijzen naar een collega-huisarts in de tijdelijke COVID-19 wachtpost van het AZ Nikolaas, campus Sint-Niklaas - Moerlandstraat.

 

De huisartsenwachtpost in Sint-Niklaas (Prinses Josephine Charlottelaan) blijft bereikbaar voor alle andere niet-COVID-19 klachten. De wachtposten in Beveren en Sint-Gillis-Waas sluiten tijdelijk.

 

OPGELET!
Spontaan aanmelden aan de tijdelijke COVID-19 Huisartsenwachtpost is niet mogelijk. Men dient, zoals steeds, eerst telefonisch een afspraak te maken via de huisarts of de huisartsenwachtpost Waasland (03 361 03 61).
Gelieve steeds uw elektronische identiteitskaart (e-ID) mee te brengen.

Affichage de contenus web

Affichage de contenus web

Aangepaste bezoekregeling

 

Vanaf zaterdag 14 maart 2020 is alle bezoek verboden, met uitzondering van onderstaande groepen:

  • Eén ouder (of gelijkgesteld) van kinderen jonger dan 18 jaar die op pediatrie, materniteit of neonatologie verblijven.
  • Onmiddellijke naasten van personen die in kritieke of eindelevensfase zijn.
  • Begeleiding bij noodzakelijke consultaties of onderzoeken door maximum 1 (vertrouwens)persoon. Deze begeleider mag de patiënt tot aan de afdeling begeleiden, maar dient daarna de afdeling te verlaten en buiten te wachten.

Affichage de contenus web

Affichage de contenus web

Hoe kunt u uzelf en uw naasten beschermen?

 

Affichage de contenus web

Evenementen

Het AZ Nikolaas schrapt voorlopig (grote) evenementen.
Momenteel geschrapt:
- 15/03 | Dag van de Zorg
- 25/03 | Postgraduaat Oncologie – Hematologie
- 26/03 | Infoavond dikkedarmkanker

 

Cafetaria's: tot nader bericht zijn al onze cafetaria's gesloten.