Affichage de contenus web

 

Eind 2019 ontstond er in de regio Wuhan in China een uitbraak van COVID-19 (= Coronavirus disease 2019). Ondertussen is het virus zich ook aan het verspreiden in onze regio. Zowel de Belgische gezondheidsautoriteiten als de ziekenhuizen en huisartsen zijn uiterst waakzaam en zetten alle middelen in om de volksgezondheid te beschermen. Binnen het AZ Nikolaas volgt een multidisciplinaire coördinatiecel de aanpak in het ziekenhuis van zeer nabij op.

Affichage de contenus web

Als gevolg van de COVID-19-epidemie zijn er tijdelijk bijzondere maatregelen van kracht. Check voor u naar het ziekenhuis komt steeds even de richtlijnen die voor u van toepassing zijn.

 

       

Affichage de contenus web

Tijdelijke COVID-19 Huisartsenwachtpost

 

Vanaf zaterdag 1 augustus 2020 opent de tijdelijke COVID-19 Huisartsenwachtpost opnieuw. Voorlopig zal deze enkel op zaterdagen en zondagen geopend zijn van 10.00 uur tot 18.00 uur.

 

De tijdelijke COVID-19 Huisartsenwachtpost wordt ingericht door de Huisartsenkoepel Waasland, de Huisartsenwachtpost Waasland en het AZ Nikolaas.

 

Opgelet!
Vanaf zaterdag 1 augustus 2020 is de tijdelijke COVID-19 Huisartsenwachtpost opnieuw bereikbaar via de Hospitaalstraat. Raadpleeg hier de plattegrond.
De tijdelijke Huisartsenwachtpost COVID-19 is aangeduid met rode borden.

 

Patiënten met symptomen die op een mogelijke besmetting COVID-19 kunnen wijzen, dienen zich eerst telefonisch te melden:

  • op weekdagen: bij de eigen huisarts;
  • in het weekend: bij de Huisartsenwachtpost Waasland (03 361 03 61);
  • het wordt ten stelligste afgeraden om hiervoor rechtstreeks naar de spoedgevallendienst te gaan.

De huisarts zal deze patiënten evalueren en kan, indien nodig, doorverwijzen naar een collega-huisarts in de tijdelijke COVID-19 wachtpost van het AZ Nikolaas, campus Sint-Niklaas.

 

De huisartsenwachtpost in Sint-Niklaas (Prinses Josephine Charlottelaan) blijft bereikbaar voor alle andere niet-COVID-19 klachten. De wachtposten in Beveren en Sint-Gillis-Waas sluiten tijdelijk.

 

OPGELET!
Spontaan aanmelden aan de tijdelijke COVID-19 Huisartsenwachtpost is niet mogelijk. Men dient, zoals steeds, eerst telefonisch een afspraak te maken via de huisarts of de huisartsenwachtpost Waasland (03 361 03 61).
Gelieve steeds uw elektronische identiteitskaart (e-ID) mee te brengen.

Affichage de contenus web

Affichage de contenus web

Affichage de contenus web

Hoe kunt u uzelf en uw naasten beschermen?

 

Affichage de contenus web

Cafetaria's: tot nader bericht zijn al onze cafetaria's gesloten voor bezoekers en patiënten

Affichage de contenus web

Meer informatie: www.info-coronavirus.be of 0800 14 689 (callcenter Federale overheidsdienst)