Affichage de contenus web

 

Affichage de contenus web

Affichage de contenus web

Affichage de contenus web

Affichage de contenus web

Affichage de contenus web

Webcontent weergeven (Globaal)

Nieuws

Agrégateur de contenus

« Retour

06/04/2020 | CORRECTIE: Opsplitsing verloskwartier en materniteit in COVID-19 zone en niet-COVID-19 zone

We merken dat ook bij toekomstige ouders er heel wat vragen en bezorgdheden opduiken omtrent bevallen in het ziekenhuis tijdens deze corona-crisis. Daarom geven we graag verdere informatie en uitleg.


Gezien we tijdens deze corona-crisis zeker ook geen risico's willen nemen andere mama's en baby's te besmetten werd er een volledig afgescheiden afdeling  (materniteit en verloskwartier) operationeel gemaakt om eventuele verdachte en bevestigde corona-patiënten te ontvangen. Deze opsplitsing is in werking vanaf zaterdag 04/04/2020 om 07.00 uur 's morgens.


Indien u symptomen van COVID-19 heeft (koorts, hoesten, hoofdpijn,…) of bevestigd positief bent is het belangrijk dat u dit meldt bij het betreden van het ziekenhuis


U betreed het ziekenhuis in dit geval altijd via de dienst Spoedgevallen.

 

  • Een medewerker van het onthaal zal u vragen handen te ontsmetten en een masker te dragen bij verdere verplaatsing door het ziekenhuis.
  • In dit geval wordt u gevraagd de daartoe voorziene pijlen te volgen en de grijze lift (D3) te nemen naar de tweede verdieping.
  • Bij het uitkomen van de lift komt u aan op het verloskwartier/materniteit voor verdachte en COVID-19 positieve patiënten.
  • Aan de inkom is een bel aanwezig waar u kan bellen om zich aan te melden, u wacht tot een vroedvrouw u komt halen.

Indien geen symptomen heeft van COVID-19


  • Kom zowel overdag als 's nachts binnen langs de hoofdingang en ga zeker niet via spoed! Tijdens de nacht zal een bewaker u binnen laten nadat u heeft aangebeld.
  • Zoals voorheen volgt u straat 725 van onze interne bewegwijzering om ons verloskwartier straat 725 en materniteit B2 te bereiken.
  • Onze vroedvrouwen nemen voldoende voorzorgsmaatregelen om besmetting te voorkomen (zij dragen ook steeds een mondmasker).

De zorgéquipes worden ook volledige gescheiden op de COVID19- zone en niet-COVID19-zone.


Indien u nog verdere informatie nodig hebt kan u steeds contact opnemen met onze dienst materniteit op het nummer: 03/760.22.50


Het COVID-19 verloskwartier en materniteit is bereikbaar op het nummer: 03/760.62.93