Affichage de contenus web

 

Affichage de contenus web

Affichage de contenus web

Affichage de contenus web

Affichage de contenus web

Affichage de contenus web

Affichage de contenus web

Webcontent weergeven (Globaal)

Nieuws

Agrégateur de contenus

« Retour

19/11/2019 - AZ Nikolaas behaalt opnieuw label Baby Friendly Hospital

Het AZ Nikolaas voldoet aan alle voorwaarden om elke moeder, baby en kind de beste kansen te geven op een optimale gezondheid. Hiervoor kreeg het opnieuw het label Baby Friendly Hospital van de Federale Overheid.

Binnen het AZ Nikolaas dragen we baby- en kindvriendelijkheid hoog in het vaandel. We streven er naar dat ieder kind dat in het ziekenhuis op bezoek komt, op consultatie komt, onderzoeken moet ondergaan of opgenomen moet worden, dezelfde kwaliteit van verzorging en omkadering krijgt ongeacht langs welke weg het kind het ziekenhuis binnenkomt of verlaat.

Het AZ Nikolaas is sinds enkele jaren de trotse drager van het label Baby Friendly Hospital Initiative (BFHI). Dit label werd in 1991 gelanceerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) en UNICEF. Dit label geeft aan dat je als ziekenhuis zowel de moeder als het kind de beste kansen geeft op welzijn en gezondheid.

Dit betekent concreet dat AZ Nikolaas:

Het label wordt elke 4 jaar opnieuw uitgereikt door de Federale Overheid Volksgezondheid. Ook deze keer slaagden we met glans voor de doorlichting. Met het behaalde label op zak en de bijhorende trots zullen we de volgende vier jaar verder bouwen aan ons baby- en moedervriendelijk beleid.