Webcontent weergeven

 

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven (Globaal)

Nieuws

Overzicht

« Terug

27/04/2020: Tijdelijke COVID-19 Huisartsenwachtpost opnieuw bereikbaar via Hospitaalstraat

Midden maart werd de tijdelijke COVID-19 Huisartsenwachtpost in gebruik genomen op de spoedparking van het AZ Nikolaas, campus Sint-Niklaas. Twee weken later was het aantal patiënten dermate toegenomen dat een verhuis naar een nieuwe en grotere locatie binnen ons ziekenhuis noodzakelijk was. Een maand later zien we een duidelijke daling van het aantal patiënten.

 

Vanaf dinsdagochtend 28/04/2020 10.00 uur is de tijdelijke COVID-19 huisartsenwachtpost opnieuw bereikbaar via de Hospitaalstraat (spoedgevallenparking AZ Nikolaas- Campus Sint-Niklaas). De wachtpost met ingang aan de Moerlandstraat sluit. 

 

We herhalen nog even de regels voor aanmelding:

Patiënten met symptomen die op een mogelijke besmetting COVID-19 kunnen wijzen, dienen zich eerst telefonisch te melden:

  • op weekdagen bij de eigen huisarts
  • in het weekend bij de huisartsenwachtpost (03 361 03 61)
  • het wordt ten stelligste afgeraden om hiervoor rechtstreeks naar de spoedgevallendienst te gaan

De huisarts zal deze patiënten evalueren en kan, indien nodig, doorverwijzen naar een collega-huisarts in de tijdelijke COVID-19 wachtpost op de spoedgevallenparking van het AZ Nikolaas, campus Sint-Niklaas.

 

De huisartsenwachtpost in Sint-Niklaas (Prinses Josephine Charlottelaan) blijft bereikbaar voor alle andere, niet-COVID-19 klachten. De wachtposten in Beveren en Sint-Gillis-Waas bljiven voorlopig gesloten.

 

OPGELET
Spontaan aanmelden aan de tijdelijke COVID-19 Huisartsenwachtpost is niet mogelijk. Men dient, zoals steeds, eerst telefonisch een afspraak te maken via de huisarts of de huisartsenwachtpost Waasland (03 361 03 61).
Gelieve steeds uw elektronische identiteitskaart (e-ID) mee te brengen.