Webcontent weergeven Webcontent weergeven

 

Webcontent weergeven Webcontent weergeven

Webcontent weergeven Webcontent weergeven

Webcontent weergeven Webcontent weergeven

Webcontent weergeven Webcontent weergeven

Webcontent weergeven Webcontent weergeven

Webcontent weergeven (Globaal) Webcontent weergeven (Globaal)

Nieuws

Overzicht Overzicht

« Terug

Aanpassing ereloonsupplementen

Studies over de financiële gezondheid van de ziekenhuizen tonen jaar na jaar een sector die moeizaam het hoofd probeert te bieden aan de overheidsbesparingen. Tegelijkertijd wordt door diezelfde overheid de lat op het vlak van patiëntveiligheid en zorgkwaliteit steeds hoger gelegd. De financiële bewegingsruimte van de ziekenhuizen wordt alsmaar kleiner. Er wordt bespaard, gereorganiseerd, ... de productiviteit moet (nog) omhoog. Voor nieuwe initiatieven of innovatieve projecten is er al helemaal geen ruimte meer.

 

De raad van bestuur van het AZ Nikolaas is zich bewust van deze moeilijke situatie en neemt in dat kader de beslissing om vanaf heden het maximumpercentage voor de ereloonsupplementen op eenpersoonskamers in ons ziekenhuis aan te passen naar 150%. De inkomsten hiervan komen in hoofdzaak terecht in het medisch beleidsfonds, opgericht met als doel om de financiering van innovatieve medische investeringen en het toekomstige elektronische patiëntendossier mogelijk te maken.

 

Deze projecten zullen alle patiënten van het AZ Nikolaas ten goede komen. AZ Nikolaas wil hiermee voor het Waasland een top kwalitatief én vernieuwend zorgaanbod blijven garanderen, ook wanneer de financiering vanuit de overheid hiervoor ontoereikend blijkt.

 

Meer dan 80% van onze patiënten kiest voor een verblijf op een tweepersoonskamer. Voor hen verandert er uiteraard niets. Patiënten die een eenpersoonskamer wensen, zullen een aangepaste informatiebrochure ontvangen, waarin de verdeling van de ereloonsupplementen tussen ziekenhuis, artsen en medisch fonds uitgelegd wordt, alsook de mogelijk om een kostenraming aan te vragen bij het Financieel aanspreekpunt (03 760 79 18 | fasp@aznikolaas.be).