Webcontent weergeven

 

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven (Globaal)

Nieuws

Overzicht

« Terug

Uitbreiding bezoekersparking & wijziging inrit campus Sint-Niklaas - L. De Meesterstraat

Het AZ Nikolaas campus Sint-Niklaas kampt reeds lange tijd met een tekort aan parkeerplaatsen. Binnen de stadskern zijn de mogelijkheden om extra parkeerruimte te creëren echter beperkt. Dankzij de afbraak van de appartementen van het voormalige woonzorgcentrum Ter Wilgen (ter hoogte van de Hospitaalstraat) kwam er extra ruimte vrij.

 

Om de vrijgekomen ruimte optimaal te benutten werd ook de circulatie op de campus aangepast. De inrit van de parking, dit tot op heden aan de L. De Meesterstraat lag, verhuist op maandag 17 juni 2019 naar de Hospitaalstraat. De uitrit blijft aan de Azalealaan. De parking werd herschikt en bestaat nu uit verschillende zones met in totaal 135 parkeerplaatsen voor patiënten en/of bezoekers. Dit zijn 60 extra plaatsen. Samen met de nieuwe spoedparking werden er zo ongeveer 100 extra plaatsen voor patiënten en bezoekers gecreërd.

 

Afzetzone
Komt u enkel iemand afzetten of ophalen, dan kunt u tot aan de hoofdingang rijden en de parking met hetzelfde ticket (binnen de 20 minuten na inrijden) gratis verlaten via de Azalealaan.

 

Betalen
Aan de tarieven van de parking wijzigt niets. We bieden echter nu ook een 3-dagenkaart aan (zie informatiefolder parkeren). Deze kaart maakt het voor alle patiënten en bezoekers die meermaals in het ziekenhuis moeten zijn mogelijk om aan een verminderd tarief gebruik te maken van de parkings. Zo kan je met de 3-dagenkaart gedurende 3 opeenvolgende dagen onbeperkt op- en afrijden.

U kunt nu trouwens ook aan de hand van uw bankkaart de parking in- en uitrijden. U hoeft dan niet meer langs de betaalautomaat, maar gebruikt zowel bij het in- als bij het uitrijden de bankkaart. Dit kan zowel contactloos (swipen) als door de kaart in te voeren in de terminal (zonder code). Het verschuldigde bedrag gaat op die manier rechtstreeks van de rekening.

Deze wijzigingen zijn trouwens ook van toepassing op de bezoekersparking van campus Sint-Niklaas - Moerlandstraat en campus Beveren.

 

Parking spoedgevallendienst
Daarnaast werd er ter hoogte van de Hospitaalstraat een extra parking voorzien voor patiënten van de spoedgevallendienst. Bij een spoedgeval rijdt u, indien vereist, eerst naar de afzetzone van de dienst Spoedgevallen waar men de patiënt eerst kan aanmelden en plaats laten nemen in de wachtzaal. Parkeren kunt u, tijdens het verblijf op de dienst spoedgevallen, gratis op de nieuwe spoedgevallenparking aan de overkant van de straat.

 

Elektrische wagens
Om in te spelen op de groeiende markt elektrische wagen werd er zowel voor campus Sint-Niklaas - Moerlandstraat, campus Sint-Niklaas - L. De Meesterstraat en campus Beveren een laadpaal voorzien. Deze worden kortelings in gebruik genomen.