Webcontent weergeven

 

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven (Globaal)

Nieuws

Overzicht

« Terug

Week van de valpreventie van 22 tot en met 28 april

Week van de valpreventie van 22 tot en met 28 april

De 8'ste editie van de Week van de Valpreventie loopt van 22 tot en met 28 april 2019. Met de slogan ‘Laat angst om te vallen je leven niet bepalen!', worden de krachten gebundeld om zoveel mogelijk ouderen, hun familie, gezondheidszorg- en welzijnswerkers in Vlaanderen te sensibiliseren en te informeren over valangst. AZ Nikolaas legt tijdens deze week zijn eigen accent door te focussen op de kwetsbare ouderen die op bezoek of op consultatie komen in het ziekenhuis.

 

Afstanden in het ziekenhuis zijn niet altijd makkelijk om te schatten, om hier een beter zicht op te krijgen lieten we onlangs een lokale wandelclub enkele trajecten afstappen in onze gebouwen. Gewapend met een chronometer, meetwiel en wandelfiche liepen 13 senioren (tussen 68 - 83 jaar jong) elk een traject van 700 à 1000 m. Ze timeden de verschillende trajecten en gaven hun mening over ieder traject. 

 

De gegevens die ze verzamelden zullen worden toegevoegd aan de website en de bewegwijzering. Op die manier is de de patiënt en/of bezoeker in de toekomst beter geïnformeerd over de uitdaging die hem of haar te wachten staat. De kwetsbare persoon kan makkelijker inschatten of de afstand vanuit de auto tot aan de eindbestemming haalbaar is om alleen of met ondersteuning af te leggen. Op deze manier willen we de persoonlijke autonomie en het veiligheidsgevoel verhogen omdat we van de ziekenhuisomgeving minder onbekend terrein hebben gemaakt.