Webcontent weergeven

Raadpleging

 

Patiënten die positief testten op Covid-19 dienen voor consultatie eerst contact op te nemen met de arts om na te gaan of de afspraak kan doorgaan of het beter is een nieuwe afspraak in te plannen, en dit tot 4 weken na het optreden van de eerste symptomen.

 

Een afspraak maken

U kunt een afspraak maken door:

  • het centrale telefoonnummer te bellen: 03 760 60 60
  • rechtstreeks naar de raadpleging van de betreffende arts te bellen, via het telefoonnummer vermeldt in de consultatiegids

In de online consultatiegids vindt u alle artsen en specialismen verbonden aan het AZ Nikolaas. Daar vindt u ook het telefoonnummer waarop u een afspraak kunt maken.

 

Bij het vastleggen van een afspraak zal uw gsm-nummer gevraagd worden. Naargelang de dienst kunt u, indien u dit wenst, 24 tot 48 uur voor uw afspraak een sms-herinnering ontvangen. Dit sms-bericht is afkomstig van een algemeen nummer en wordt enkel naar uw gsm-nummer verstuurd.

 

Indien u geen sms-herinnering wenst te ontvangen, kunt u dat meedelen bij het maken van uw afspraak.

 

De centrale afsprakendienst is telefonisch te bereiken via 03 760 60 60

  • maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur
  • gesloten tijdens het weekend en op feestdagen

Tijdens drukke periodes kunt u via uw telefoon de keuze maken om teruggebeld te worden.

 

 

Een afspraak annuleren of verplaatsen

Kunt u de geplande afspraak niet naleven? Laat dit dan zo snel mogelijk weten aan de betrokken dienst of via het centrale telefoonnummer: 03 760 60 60 of via afspraken@aznikolaas.be. Indien u de afspraak niet tijdig annuleert of niet aanwezig bent, kan de arts u een annuleringskost van 25 euro aanrekenen (vanaf 1 maart 2020).

 

 

Aanmelden en inschrijven voor een afspraak

Breng steeds uw elektronische identiteitskaart (eID) mee wanneer u naar het ziekenhuis komt.

Op campus Sint-Niklaas (site Moerlandstraat en site L. De Meesterstraat), Beveren, Temse en Sint-Gillis-Waas kunt u zich aanmelden aan een van de inschrijvingskiosken. Meer informatie over hoe dit werkt, vind je hier.

 

Wij proberen de wachttijd voor de patiënten zo kort mogelijk te houden.

Mogen wij u ook vragen om tijdig naar de raadpleging te komen, zodat u voor het uur van afspraak nog de tijd hebt om te parkeren en om u in te schrijven. Als u ingschreven bent, wordt u doorverwezen naar de raadpleging.

 

Heeft u een nachtafspraak voor een NMR-onderzoek in campus Sint-Niklaas, dan volgt u de instructies zoals vermeld op de bevestigingsbrief van uw afspraak.