Webcontent weergeven Webcontent weergeven

Samenwerkingsverbanden

 

 • Oncologie – Radiotherapie – Hematologie
  AZ Nikolaas maakt deel uit van het Iridium Kankernetwerk, een breed samenwerkingsverband tussen vijf ziekenhuisgroepen: AZ Nikolaas, AZ Klina, AZ Monica, Sint-Jozef Malle en GZA (Sint-Augustinus, Sint-Vincentius en Sint-Jozef). Binnen dit netwerk worden patiënten met kanker opgevangen door een multidisciplinair team van artsen, verpleegkundigen en een uitgebreid begeleidingsteam. Samen streven ze naar de optimale diagnosestelling, behandeling en nazorg van elke individuele patiënt. Dankzij de hechte samenwerking op vlak van medische oncologie, hematologie en radiotherapie kan de medische expertise gebundeld worden zodat elke patiënt kan rekenen op een kwalitatief hoogstaande oncologische zorgverlening en behandeling.
   
 • Cardiologie
  AZ Nikolaas werkt nauw samen met de hartcentra van het UZ Gent en het AZ Sint-Lucas Gent. Dit houdt in dat er gewerkt wordt volgens dezelfde hoge standaard van kwaliteitsrichtlijnen, procedures en behandelingsprotocols voor acute hartaandoeningen. Bovendien maken de drie ziekenhuizen gebruik van elkaars expertise en zullen zij voortdurend met elkaar in contact staan om kennis uit te wisselen en advies in te winnen.
   
 • Psychiatrie
  In februari 2014 startte het Algemeen Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Lucia, in nauwe samenwerking met het AZ Nikolaas, een Kliniek voor Dagbehandeling op in de Stationsstraat in Beveren.