Webcontent weergeven

Uw radiologiebeeldenDe dienst Medische en Moleculaire Beeldvorming van AZ Nikolaas biedt u de mogelijkheid om de radiologiebeelden van uw onderzoeken via internet te raadplegen.

 

Als patiënt kan u via een specifiek referentienummer toegang krijgen tot PACSonWEB (onderstaande link). Dit nummer kan u opvragen bij uw verwijzende arts of huisarts, of kan u persoonlijk komen ophalen op vertoon van uw identiteitskaart bij de dienst Medische en Moleculaire Beeldvorming.

 

U kunt uw radiologiebeelden bekijken door op volgende link te klikken:

 

       

of http://pacs.aznikolaas.be

 

 

Let op:
Radiologiebeelden worden gedurende 1 jaar bewaard op PACSonWEB. Mammografische beelden worden voor 3 jaar bewaard. Indien u beelden wilt raadplegen die ouder zijn dan 1 jaar, kan u contact opnemen met onze dienst.

Onderzoeken van voor augustus 2017 zijn NIET beschikbaar op PACSonWEB. Wenst u deze toch te zien, dient u contact op te nemen met de dienst Medische en Moleculaire Beeldvorming op mmb@aznikolaas.be of 03/760 60 65 om de beelden te activeren. Het referentienummer blijft hetzelfde.

 

Klik hier voor een korte handleiding.

 

Problemen in verband met het digitaal raadplegen van beelden kan u melden elke weekdag van 8 uur tot 19 uur op 03 760 60 65 of via mail: mmb@aznikolaas.be

 

Indien u het referentienummer van uw onderzoek wil opvragen bij onze dienst, kan dit enkel op vertoon van uw identiteitskaart. Breng deze dus zeker mee.
 

Het verslag van dit onderzoek is niet beschikbaar in de viewer maar is steeds opvraagbaar bij uw behandelende arts of huisarts.

 

PACSDe dienst Medische en Moleculaire Beeldvorming van het AZ Nikolaas werkt met PACS (Picture Archiving Communication System). Dit betekent dat radiologiebeelden niet meer op film afgedrukt worden, maar digitaal bewaard worden. Dit heeft tal van voordelen, zo zal een patiënt niet meer moeten wachten op het afdrukken van de beelden en de afdeling sneller kunnen verlaten. De beelden zijn onmiddellijk beschikbaar, worden gekoppeld aan het verslag en kunnen niet meer verloren gaan.