Webcontent weergeven

Beelden raadplegen

 

 

De dienst Medische en Moleculaire Beeldvorming van AZ Nikolaas biedt u de mogelijkheid om de radiologiebeelden van uw onderzoeken via internet te raadplegen.

 

U kunt uw radiologiebeelden bekijken door op volgende link te klikken:

 

       

of http://pacs.aznikolaas.be

 

Let op:

Onderzoeken van voor augustus 2017 zijn NIET beschikbaar op PACSonWEB. Wenst u deze toch te zien, dient u contact op te nemen met de dienst Medische en Moleculaire Beeldvorming op mmb@aznikolaas.be of 03/760 60 65.

Radiologiebeelden worden gedurende 1 jaar bewaard op PACSonWEB. Mammografische beelden worden voor 3 jaar bewaard. Indien u beelden wilt raadplegen die ouder zijn dan 1 jaar, kan u contact opnemen met onze dienst.
 

 

Hoe kan ik als patiënt mijn radiologiebeelden bekijken?

 

U kunt uw radiologiebeelden bekijken aan de hand van het referentienummer van uw onderzoek.  

 

Dit nummer kan u opvragen bij:

  • uw verwijzende arts
  • persoonlijk ophalen bij de dienst Medische en Moleculaire Beeldvorming (in iedere campus), op vertoon van uw identiteitskaart

Indien u ook het verslag van uw onderzoek wenst, kan u dit opvragen bij uw (huis)arts.

 

 

Hoe kan ik als arts radiologiebeelden bekijken?

 

Als huisarts/specialist kan u via PACSonWEB toegang krijgen.

Aan de hand van uw emailadres en paswoord kunt u op deze manier de beelden en het verslag van uw patiënt raadplegen. Het gaat hier over onderzoeken die u hebt voorgeschreven, of waarbij u in kopie staat.
 

Heeft u nog geen account? Stuur dan een e-mail naar: support@dobcomed.com, met uw naam, RIZIV-nummer en e-mailadres. U wordt zo snel mogelijk verder geholpen.