Webcontent weergeven

Radiografie (RX)


 

Algemeen


Radiografie is een methode om het inwendige van het menselijk lichaam in beeld te brengen door middel van röntgenstralen.

Onze dienst heeft gekozen voor een volledig digitale radiografie, waarbij de bekomen beelden niet meer op foto's worden afgeprint, maar wel worden opgeslagen als computerbeelden.

Deze milieuvriendelijke methode heeft meerdere voordelen: de stralingsdosis is gevoelig lager, de beeldkwaliteit beter, en de beelden kunnen gemakkelijker worden gearchiveerd en rondgestuurd.

 


Het resultaat

 

Er wordt door de radioloog een verslag gemaakt, dat zo spoedig mogelijk, samen met de beelden, elektronisch wordt doorgestuurd naar uw verwijzende arts. Deze zal de resultaten verder met u bespreken.

 

U kan een persoonlijke code bekomen om zelf uw beelden te raadplegen. Deze code kan u opvragen bij de afdeling Medische en Moleculaire Beeldvorming of bij uw verwijzende arts.

 

Vragen

 

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, stel die dan gerust aan de arts of verpleegkundige. U kan ook terecht bij de afdeling Medische en Moleculaire Beeldvorming op het nummer 03/760 60 65.