Webcontent weergeven

Doelgroep Rug- en Nekrevalidatie / David Back Concept

Het David Back Concept is niet bedoeld voor mensen met acute rug- of nekpijn, maar eerder zinvol indien deze pijn vaak terugkomt of blijft duren. Het kan tevens nuttig zijn na bepaalde rugoperaties om de rugconditie op een veilige en gelijkmatige manier terug op te bouwen.

David Backtoestellen

De testing en de oefeningen gebeuren op speciaal ontworpen oefentoestellen die telkens slechts één beweging toelaten, zodat compensaties uitgesloten zijn. Zowel de beweeglijkheid als de kracht kan getraind worden. Een gepatenteerde transmissie zorgt op een ingenieuze manier voor een zeer nauwkeurige dosering van kracht op elk moment van  de beweging, zodat pijngrenzen perfect kunnen gerespecteerd worden en een maximaal trainingseffect kan bekomen worden.
Het staat wetenschappelijk vast dat dit specifieke programma de spierkracht en beweeglijkheid van de wervelkolom doet toenemen, waardoor de pijn aanzienlijk wordt verminderd.

 

 

Actieve medewerking

Het concept is gebaseerd op actieve medewerking van de patiënt waarbij hij doorheen het programma voortdurend gestimuleerd wordt om de vicieuze cirkel te doorbreken.
Het wordt dan ook voortdurend benadrukt dat een blijvende verbetering enkel mogelijk is als de rug- of nekpatiënt zijn lot zelf in handen neemt.
Een hulp bij de motivatie is de feedback die men krijgt bij het hertesten.