Web Content Display

Oprichting Mira vzw

Netwerk AZ Lokeren - AZ Nikolaas - az Sint-Blasius

 

Op vraag van de overheid verenigen ziekenhuizen zich per regio in netwerken waarbinnen er nauw samengewerkt zal worden om de bevolking te verzekeren van de best mogelijke zorg in eigen regio. Op dinsdag 21 januari 2020 werd vzw Mira opgericht, de overkoepelende vzw die het ziekenhuisnetwerk rond het AZ Lokeren, het AZ Nikolaas en het az Sint-Blasius zal beheren.

 

Het netwerk telt acht campussen: Beveren, Dendermonde, Hamme, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Temse en Zele, met een totaal van 1418 erkende ziekenhuisbedden.

Het zorggebied van het netwerk omvat ruim 400.000 inwoners en vormt een geografisch samenhangend gebied dat samenvalt met de nieuwe eerstelijnszones (N-O Waasland, Z-W Waasland en Dender).

 

De naam van het netwerk 'Mira' verwijst naar de gekende Mira-brug in Hamme, middenin de nieuwe regio. 'Mira' staat ook symbool voor de drie ziekenhuizen, die de brug slaan naar elkaar en naar alle externe zorgprofessionals in de regio. Het netwerk zal ook uitdrukkelijk in dialoog geen met patiënten en hun familie, en verantwoordelijkheid opnemen voor de best mogelijke gezondheid voor de bevolking in de regio.

 

 

 

 

 

 

De ziekenhuizen delen een gemeenschappelijke visie op hedendaagse en patiëntgerichte gezondheidszorg, waarin samenwerking centraal staat. Samenwerking tussen de verschillende medische en paramedische diensten en andere externe zorgprofessionals én met patiënten.