Webcontent weergeven Webcontent weergeven

Nieuws

Overzicht Overzicht

18 november: Europese antibioticadag

Op 18 november vindt de jaarlijkse Europese Antibioticadag plaats. Op deze dag wordt er extra aandacht besteed aan de groeiende resistentieproblematiek.

14 november 2017: Zorgberoepenrally

Tijdens een zorgberoepenrally doorlopen studenten een halve dag een circuit waarbij ze zorgberoepen ontdekken via doe-activiteiten in een realistische context. Ook AZ Nikolaas zet die dag graag de deuren open en verwelkomt 180 jongeren.

10 november: Internationale NET Kanker Dag

Op 10 november wordt er internationaal aandacht besteed aan neuro-endocriene tumoren, een zeldzame vorm van kanker waar de dag van vandaag nog weinig over geweten is.

Nutritiedag AZ Nikolaas: studie naar afstand neusmaagsonde

Grote studie binnen AZ Nikolaas geeft juiste ligging van een neusmaagsonde aan.

Audit AZ Nikolaas

AZ Nikolaas werd deze week bezocht door een team van 8 auditoren van NIAZ (Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg). Aan de hand van meer dan 2000 criteria beoordeelden zij de kwaliteit en patiëntveiligheid in ons ziekenhuis.

AZ Nikolaas wint ADMB-award 2017

AZ Nikolaas zet extra in op een warm welzijnsbeleid en de re-integratie van langdurig zieke medewerkers. Op 12 oktober 2017 won het ziekenhuis hiervoor een ADMB-award.

Wereldprimeur AZ Nikolaas

AZ Nikolaas pakt uit met een wereldprimeur! Een nieuw ontwikkelde elektrode kan clusterhoofdpijn bij patiënten verlichten of zelfs verhelpen.

Nieuwe toepassing Radiologiebeelden: PACSonWEB

De dienst Medische en Moleculaire Beeldvorming van AZ Nikolaas biedt de mogelijkheid aan artsen en patiënten om de radiologiebeelden van onderzoeken via internet te raadplegen. De toepassing die voortaan wordt gebruikt heet PACSonWEB

Proclamatie eerste lichting 'Kanker Hair Professional' studenten

Op maandag 2 oktober 2017 organiseerde het Institute for Professional Care vzw (IFPC) in samenwerking met het Oncologisch centrum AZ Nikolaas de proclamatie voor de studenten van de eerste kappersopleiding 'Kanker Hair Professional'.

Belangrijke wijzigingen vanaf 2 oktober 2017

AZ Nikolaas voert enkele belangrijke organisatorische wijzigingen door wat betreft toegangen tot de centrale campus Sint-Niklaas en de locatie van de cel bewaking.