Webcontent weergeven

 

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven

Webcontent weergeven (Globaal)

Nieuws

Overzicht

« Terug

Sluiting afdeling pediatrie in AZ Lokeren

Onze ziekenhuizen worden de voorbije periode overspoeld door de tweede COVID-golf. Net zoals in de eerste golf, wordt alle COVID-pathologie opgenomen in Sint-Niklaas.

Momenteel gaat het al om meer dan 100 patiënten, waarvan 12 op intensieve zorgen. De normale ziekenhuisactiviteiten komen hierdoor zwaar onder druk: in Beveren werden bijvoorbeeld de beide geriatrische afdelingen gesloten. Vandaag worden de pediatrische afdelingen samengevoegd. Het team pediatrie van Lokeren komt dus over naar Sint-Niklaas en zal daar ingezet worden op de pediatrie. Dit creëert de mogelijkheid om pediatrisch verpleegkundigen van AZ Nikolaas door te schuiven naar COVID-afdelingen in Sint-Niklaas.
 
Deze bewegingen komen op een ongelukkig moment gelet op de aankondiging – nauwelijks 2 weken geleden – dat deze transities zich "in de loop van 2021" gingen ontplooien. Door de escalatie van de COVID-problematiek, zijn wij genoodzaakt dit veel sneller dan voorzien door te voeren. De betrokken medewerkers zullen door de collega's in Sint-Niklaas met zorg onthaald worden en zullen na de crisis individueel gehoord worden om te peilen naar hun wensen inzake tewerkstelling op langere termijn.
 
De spoeddienst in het AZ Lokeren blijft ter beschikking voor spoedeisende hulp aan kinderen. Wanneer een opname vereist is, zal die gebeuren in Sint-Niklaas.